Velkommen til Dansk Hardgainer - Mere råstyrke - større muskler - uden steroider

lørdag den 7. maj 2011

Er du rent faktisk blevet bedre?

Øvelse gør mester, siger man. Men at man træner vedholdende er ikke i sig selv en garanti for at man bliver så meget stærkere og større, at det kan ses.

At træne vedholdende er en nødvendig betingelse for at gøre fremskridt. Men det er ikke tilstrækkeligt.

Ikke desto mindre går mange unge mænd ned i et center og ”begynder at træne”. For så kommer resten vel af sig selv, ikke?

Bestemt nej. Programmets udseende, hvor hårdt man træner, hvor meget man hviler, hvad man spiser osv. er vigtige faktorer der afgør om man gør fremskridt eller ej.

Én af de ting du bør gøre, hvis du seriøst ønsker at blive stærkere og større, er konsekvent at notere hvor meget du løfter under træning. Du skriver det i en såkaldt logbog, så du kan se på skrift hvordan dine fremskridt forløber. (Det kan være en lille lommebog til 10 kroner fra Tiger).

Når der så er gået et år, kan man se om man faktisk er blevet stærkere. Et træningsår er for mig spildt, hvis det ikke er tilfældet.

Mange tror fejlagtigt at de ”naturligvis” bliver stærkere hvis blot de sørger for at øge vægten fra tid til anden – men de tager ofte fejl! Når det foregår uorganiseret, kan man reelt blive hængende ved samme præstation over lang tid – eller man gør for langsomt fremskridt.

Ved at skrive i logbogen får du indsigt i hvor hurtigt du gør fremskridt (og om du overhovedet gør fremskridt). Jeg anbefaler at man langsomt øger vægten – men mange som træner uorganiseret, øger over lang tid vægten langsommere end de behøvede! Et fremskridt på 5 kg over et helt år er meget, meget lidt. Hvorfor lade sig nøje med det, hvis man kunne have et fremskridt på 25-30 kg!? (omvendt kan en ide om fremskridt på fx 50-100 kg vise sig at være alt for voldsomt).

For nogen tid siden fulgte jeg en ung fyr der trænede med stor ildhu. Han trænede flere gange om ugen, med høj intensitet, og mange øvelser.

Men et år senere ….så han stadig ud på samme måde. Og han var ikke blevet synderligt stærkere. Hvis han blot trænede for at holde sig i form, så fred være med det. Men jeg tror ikke det alene var derfor han trænede. Jeg tror han drømte om en ”Herkules-fysik”. Men han opnåede den ikke, fordi han trænede uorganiseret.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar