Velkommen til Dansk Hardgainer - Mere råstyrke - større muskler - uden steroider

lørdag den 5. marts 2011

Bogtip: Brawn



Denne bog udkom første gang i 1991, men står stadig som én af de bedste og vigtigste indføringer i ”hardgainer” træningsfilosofien.

Den er skrevet af den engelske instruktør Stuart McRobert, der også er manden bag ”Beyond Brawn” en anden bestseller i genren (”Brawn” er et engelsk slangudtryk for ”råstærk”).

Tusindvis af unge mænd har knaldet hovedet mod muren i deres fortvivlede forsøg på at opbygge muskler. Trods hård træning og voldsomme diæter er der intet der lykkes for alvor. Ifølge McRobert består fejlen i at lytte for meget til populære ”mainstream”programmer. Flertallet følger elitebodybuildere som Arnold Schwarzeneggers rådgivning, eller popsmarte fitness guruer. Men for få af dem tager efter McRoberts mening tilstrækkeligt hensyn til den virkelighed som de fleste mænd lever under: at de kun har middelgode eller dårlige gener for muskelopbygning.

McRoberts 30 års erfaring har lært ham, at ”hardgainere” skal hvile mere, spise mere fornuftigt, og træne anderledes end ”eliten”. De skal forkorte deres programmer og fokusere på at blive stærkere og stærkere i store basisøvelser som 1. prioritet. Så vil de faktisk opnå de store fremskridt de har sukket efter.

Min egen erfaring har vist mig det samme og jeg kan kun på det varmeste anbefale at læse McRoberts bøger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar