Velkommen til Dansk Hardgainer - Mere råstyrke - større muskler - uden steroider

søndag den 6. marts 2011

Hvorfor klassisk bodybuilding er et bedre ideal




Manden på billedet*) er en moderne elite-bodybuilder.

For at opbygge en så voldsom fysik skal man være super easygainer – det betyder at man har helt exceptionelle gener eller arveanlæg for at opbygge muskler.  Musklerne vokser simpelthen - ved træning - markant mere og bedre end hos almindelige gennemsnitsmennesker som dig og mig.

Hertil kommer at han helt sikkert lever et liv der stort set udelukkende handler om træning og diæt. Foruden brug af ulovlige kemikalier. Ja, jeg mener bestemt at moderne elitebodybuildere propper sig med steroider, ellers kommer de ikke til at se ud som de gør – denne viste bodybuilder er faktisk ikke blandt de største der findes. Megastjerner som Ronnie Coleman, tidligere Mr. Olympia, er større endnu.

Prøv at sammenligne med denne ældre bodybuilder fra 60’erne:



John Corvello, som han hed, ville ikke kunne vinde Mr. Olympia konkurrencen. Men han ville kunne vinde mange pigehjerter og tage sig godt ud på enhver strand, med en sådan fysik - selv i dag.

Hånden på hjertet, ville de fleste unge mænd ikke langt hellere ligne ham end de store steroidepumpede freaks vi ser i dag? Stærk og muskuløs – men samtidig harmonisk og flot.

For at få en fysik som John Corvello, behøver man ikke at tage steroider og ødelægge sin krop. Man er stærk og kan løfte tunge vægte, samtidig med at man kan løbe hurtigt og deltage aktivt i fx håndbold eller fodbold. Det tvivler jeg på at folk som Ronnie Coleman kan. De kan kun gøre sig gældende i fitnesscentret og ikke ret mange andre steder, mht. sport.

Corvello ville tage sig flot ud i et jakkesæt, men uden at folk ville blive bange for ham eller føle sig intimideret af ham. Steroidemonstrene kan knapt gå igennem en dør og mange folk kan generelt ikke lide deres ”ikke-jordiske” fremtoning. Det gælder også en stor gruppe af ”det smukke køn”. Tag ikke mine ord for gode varer her, spørg dem selv.

Kort sagt – old school bodybuildere som John Corvello er smukke og harmoniske – steroidemonstre som Coleman er grimme og oppustede! Noget er gået helt galt.

Det er naturligvis blot min personlige mening. Man har lov at være uenig.

Men hvis du er enig, hvorfor så læse om kæmper som Ronnie Coleman og træne efter deres præmisser? Hvorfor ikke træne som Corvello og andre musclemen gjorde for 50-60 år siden? De havde tydeligvis fat i noget langt mere fornuftigt.

For en mand som John Corvello kunne godt have været easygainer – en person med særligt gode gener for muskelopbygning. Men han behøver ikke at være det. Det er muligt for ”gennemsnitsmanden” at nå en fysik der minder om hans, gennem naturlig bodybuilding. Den viste moderne bodybuilders fysik er derimod Utopia for 99 % af verdens mænd, hvis de ikke tager steroider.

Hvis du vælger en bodybuilder eller vægtløfter fra før 1960 som dit forbillede, kan du næsten være sikker på at vedkommende er steroide-fri. Er vedkommende fra før 1950 kan du være helt sikker – for selvom steroider blev udviklet af videnskaben i slutningen af 30’erne, gik der herefter 20 år før de blev kommercielt tilgængelige.

Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke at John Corvello har taget "et eller andet". Men jeg har svært ved at tro det - cos' he looks too damn good! (Citat Dirty Harry).

Drop de dyre fancy muskelmagasiner, de endnu dyrere kost-tilskud og de forkromede maskiner og håndvægte. Og gå tilbage til træning som den foregik i 1940’erne og 1950’erne.


* ) picture bought with editorial rights on http://www.dreamstime.com/)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar