Velkommen til Dansk Hardgainer - Mere råstyrke - større muskler - uden steroider

søndag den 6. marts 2011

Muskelopbygning kræver hårdt arbejde


Én af lærdommene ved ”old-school” træning er, at der ikke findes en magisk formel for hvordan man opbygger muskler. Hvis et program virker for dig, så er det program det rigtige – for dig.

Det er dog muligt at give nogle generelle retningslinier, når man individuelt skal finde det som virker bedst.

Én af de centrale retningslinier er, at der skal arbejdes hårdt med vægtstængerne. Går man ned og svinger lidt med forkromede 5-10 kg håndvægte 3 gange om ugen, så kan man forvente at komme i bedre form – men stor og stærk – det bliver man ikke.

Som tommelfingerregel kan du regne med at for at blive større, skal du også blive stærkere. Meget stærkere.

Når du kan udføre 5-10 kropshævninger i barren i fin stil med 20 kg ekstra bundet til kroppen, når du kan tage 50 armbøjninger (armstrækkere) i ét sæt, og når du kan dødløfte (øvelsen på billedet) ca. 1,5 gange din egen kropsvægt, så kan du begynde at se den fysik i spejlet du drømmer om.

Tro ikke på ”TV-Shop” og fitness ”eksperter” som vil bilde dig ind at man kan komme let til en ”Herkules-fysik”.  Spild ikke penge på deres ubrugelige produkter.

Gå i gang med klassiske basale, basisøvelser nu, og væbn dig med tålmodighed. Det vil tage år, før din krop udvikler sig til at kunne løfte imponerende tungt. Og sådan skal det være. Ethvert forsøg på at speede processen op, så den kun varer nogle måneder, vil blot resultere i skader og sygdom.

Det skal ikke nødvendigvis koste blod eller tårer, men masser af sved – det koster det!

(picture from Wikimedia Commons – no copyrigth)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar