Velkommen til Dansk Hardgainer - Mere råstyrke - større muskler - uden steroider

lørdag den 5. marts 2011

En billig naturlig proteinshake – honey shake



Der er snart ingen grænser for hvad konsumfabrikanter vil have dig til at købe, hvis du gerne vil spise for at få flere muskler.

Proteinpulver, kreatin, vitaminpiller, shakes. Proteinpulver baseret på valle, som indtages efter træning. Kasein protein som skal indtages lige før sengetid og så videre. Det koster dyrt, men unge i hobetal køber disse produkter, som der reklameres voldsomt for i muskelmagasiner.

Men virker det?

Nogle vil sikkert påstå det. Jeg mener meget er overdrevet, og et eksempel på at man jager the quick fix – den hurtige løsning som skal være genvejen til mægtighed.  En genvej, som i realiteten ikke findes.

Faktum er at man skal træne benhårdt i flere år før det virkelig batter. I den sammenhæng betyder det næppe det helt store om man indtager 30 gram kasein protein fra USA lige før sengetid.

Man kan ikke spise sig til store muskler alene – de kommer af hård træning – men en stor indtagelse af sunde råvarer, i form af protein, kulhydrat og fedt er en nødvendig betingelse for at træningen medfører større muskelstyrke og volumen.

Og da de gamle mestre ikke indtog proteinpulver, kreatin og alt det andet smarte ”stuff”, så er det spørgsmålet om det overhovedet er nødvendigt med de dyre produkter?

Mange old-timere opbyggede en solid fysik ved at indtage 100-200 gram protein om dagen i form af naturlige råvarer. Især var mælk og æg afgørende. For det smager godt, og indeholder en masse protein, som består af alle de essentielle aminosyrer man har brug for.

Så her er en proteinshake jeg selv indtager ofte, inspireret af 50’ernes traditioner:


3 dl mælk

2-3 udslåede hele æg

1 tsk flydende honning

Det hele blendes eller piskes sammen.

En shake af rå æg er kendt fra ”Rocky” – men den smager ikke særlig godt. Men tilsæt mælk og godt med honning, så får man en sød smag der kan drikkes. Man kan købe vanillecreme eller is og blande i, så smager det næsten som milkshake. Et billigere alternativ er at købe en 4 kroners chokoladedessert fra Lidl eller Aldi, og blande den i.

Denne shake indeholder ca. 25 gram protein. Drik en sådan shake hver dag (man kan variere med andre proteindrikke) eller drik blot mælken alene: 1-2 liter iblandet lidt honning for fordøjelsens skyld.

Brug protein-pulver som et supplement, og ikke som primær kilde til protein. Køb det på internettet, og lad være med at bruge formuer på det – en pris på 100-150 kr pr. kg lyder fornuftig.

2 kommentarer:

  1. Jeg mener der er en pointe om at man optager flere proteiner fra kogte æg end rå. Prøv at undersøg om der ikke er sket noget siden 50'erne mht ernæring :-)

    SvarSlet
  2. Hej Kasper

    Der er bestemt sket rigtig meget med hensyn til ernæring siden 50'erne. Og kogte æg er også super mad for alle der vil bygge muskler op.

    Men min erfaring siger mig at megen "ny viden" ...faktisk kun har skabt forvirring og "støj" på linien fordi mange ønsker at sælge en masse produkter.

    Een af de ting der er sket er - at maden er blevet usundere. En appelsin fra 50'erne indeholdt markant mere C-vitamin end en moderne. Mælk fra 50'erne indeholdt ikke så mange kemikalier som i dag, og derfor kunne man lettere drikke store mængder af den.

    Tak for dit indlæg.

    SvarSlet