Velkommen til Dansk Hardgainer - Mere råstyrke - større muskler - uden steroider

lørdag den 5. marts 2011

Hvornår er man hardgainer?



Det er ikke alle der er begejstrede for begrebet ”hardgainer”. Nogle mener at det overdrives – at det kun er få procent af den mandlige befolkning der er hardgainere.

Det er rigtigt – hvis man alene bruger betegnelsen om folk der har decideret dårlige eller meget dårlige gener for muskelopbygning. Og det er der nogle der gør.  

I Dansk Hardgainer bruges betegnelsen også om det store flertal af mænd der har middelgode eller ”almindelige” gener for muskelopbygning.

Det er fordi der er en afgørende fundamental forskel mellem folk der har særligt gode gener for muskelopbygning – easygainere – og dem som ikke har det.

Selv hvis man er ”gennemsnitlig” og har ”normale” gener, vil man ikke vokse hvis man tæsker løs på forkromede maskiner og 20 isolationsøvelser 5 dage om ugen.

Alle ville få glæde af at træne mere som ”hardgainere” også selvom de ikke er så meget hardgainere at det gør noget. Der kan være nuanceforskelle mht. hvor meget man skal hvile osv. Men i hovedtræk bør både ”regular guys” og deciderede ”hardgainere” træne forkortede programmer med store basisøvelser som fundament, sove 8 timer i døgnet osv. De har mere til fælles end de adskiller sig fra hinanden.

Men lad mig understrege at hardgainer-begrebet ikke skal bruges til at tage modet fra folk. Tværtimod! Dansk Hardgainer vil udbrede det glade gospel, at også ”gennemsnitlige” ”Jens’er” kan opnå en imponerende muskuløs fysik –ikke på Mr. Universe 2011 plan – men nok på Mr. Universe 1951-plan.

Man kan let bruge betegnelsen som undskyldning for at man ikke opnår nogen resultater – når sandheden måske i virkeligheden er den, at man ikke opnåede resultater, fordi man trænede, hvilede og spiste elendigt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar